PRESVLAČENJE GRADA

Kasnim! Razni su razlozi. Ali pamte zidovi, i oni betonski i ovi elektronski. Nisam bila na licu mesta, osim fotografijom, Don Marko, moj novi friendUP, dojavio mi je da se crta u njegovom komšiluku, a onda je i uslikao. Hvala i ovde! Nekoliko dana kasnije, Nikon, omiljena mala ekipa i ja krenuli smo da hvatamo eho festivala.
Meeting of Styles 2013 Artez
Svi kao jedan, logično, jer objedinjuje sve elemente hip hop kulture, treću godinu zaredom, tri vikenda, od 8. do 24. juna, mikrofoni, sprejevi, točkići, točkovi, hip hop zvezde, domaće i strane, b-boys, skejteri, grafiti majstori, komšije, prolaznici, tri kraja grada, jedan magacin, jedan park i jedna stambena zgrada.
Mos 2013 Visokog Stevana
Radionice, tribine, koncerti, takmičenja…i za kraj Meeting of Styles, internacionalna manifestacija oslikavanja fasada koje vape za šminkanjem, na abecednoj listi naš grad između Belfasta i Buenos Ajresa. „Danas jedan crtač grafita ima više kapica za sprej nego slikar četkica, svaki kraj je jedna galerija, a grafiti su umetnička dela poklonjena običnim ljudima, jer nisu na prodaju. I tako od omrznutog zida i lokalnog rugla, određeno mesto postaje omiljeno i počinje da emituje pozitivnu energiju, a slučajnom prolazniku zna da ispriča i po neku priču“, te se i jedna stambena zgrada u Visokog Stevana na donjem Dorćolu presvukla se u Dunav.
MOS 2013
Prvo sunce, posle nekoliko dana sakrivenih ispod kišobrana, ćošak Dubrovačke i Visokog Stevana, najbolji pogled imaju komšije, posebno one sa viših spratova, jer tek odatle mural postaje saglediv, Lazar pronalazi zgodan vidikovac na susednoj zgradi, penjemo se na poslednji sprat, otvoren svetlarnik tačno preko puta te betonske reke, zoom 100% i tu smo! I jezivo i zadivljujuće!
Mos Visokog Stevana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.