ROĐENDAN

Ne volim rođendanske grafite. Zato što su naručeni. Zato što su kliše. Svi su pod prozorom i uvek je tu neki Tweety sa poklončićem. Onda se pojavi Jelena Jelačić. I rasturi moje generalizacije. Lokacija, crtež, kvalitet, posvećenost… Sveže i hrabro i lepo i svemirski… Ne znam Minu, al mnogo joj zavidim! :)
Mina rodjendan
„Grafit je posvećen mojoj drugarici Mini, a povod izrade je njen rođendan. Proces nastajanja grafita sniman je u svim fazama izrade. A dodate su i čestitke njenih prijatelja i poznanika. U nedostatku vremena pomogle su mi Milja i Mina (broj 2). Njihova pomoć je bila dobrodošla, iako mi je jedna od njih slučajno prsnula sprej u lice, dešava se i to. Prilikom crtanja upoznali su nas malobrojni prolaznici i mnogi vozači tramvaja. Jer crtale smo na Hipodromu. Namerno sam izabrala taj zid, nalazi se na Mininom putu ka nastavnici matematike. Računala sam da će joj to popraviti raspoloženje.“
Jelena 1
Jelena 2
Jelena 3
Jelena 4
Jelena 6
Ne izgleda tako, ali… Čestitka Mini tek je drugi Jelenin rad. I sve, baš sve je sama radila, bez sugestija, trikova i finih linija iskusne ruke.
„Samo nemoj da odustaneš!“
„Neću! Trudiću se.“
„Onda ćeš biti bolja od svih dečaka!“

Foto: Igor Svetel & Jelena Jelačić