SVAKI PUT MORAM SEBE IZNENADIT

Dve vrste radova posebno mi privuku pažnju. Oni koji imaju kompleksnu priču, pred kojima možeš dugo da stojiš i loviš detalje. I oni što su lepi i tačka, čije su forme i boje odmor za oči. Takvi su CHEZ-ovi radovi. Letovanje na Havajima.Chez

Budući da ovde verovatno ne zna mnogo ljudi za tebe, možeš li se ukratko predstaviti?

Pozdrav svima posjetiocima ovog kul bloga. Moje ime je CHEZ. Trenutno živim i radim u Zagrebu. Crtam grafite od 1998. godine. I to je ukratko to.

Svako vidi ono što najviše voli. Ja vidim žvake koje se rastežu, istopljeni sladoled, one dugačke kisele gumene bombone… Vidim i vatromet. I neku tropsku Ameriku. Da ne odem predaleko, hajde bolje ti opiši svoj stil!

Uff, jako mi je teško definirat svoj stil. Iskreno ne smatram da ga imam u nekom klasičnom graffiti smislu. Najjednostavniji opis ovog što radim bio bi pokušaj da izgradim slova od nekih elemenata ili oblika koji mi padnu na pamet, ljepim ih jedne na druge, povezujem organskim elementima, preljevam bojama, lomim i opet spajam. Ponekad taj pristup čak i funkcionira :D

Da možeš da biraš idealne, ne pod obavezno i realne, uslove da napraviš savršen rad, šta bi sve to podrazumevalo?

Nemoguće je napravit savršen rad.

Postoji li neki trenutak kad si primetio da si osetno pomerio granice u svom radu? 

Prije par godina osjetio sam da me graffiti počinju umarati i da mi postaju dosadni. Mislim da se tada desila ta neka prekretnica u mom radu. Podsvjesno sam odlučio da svaki put moram sebe iznenadit i pokušat napravit nešto još zanimljivije. Od tada sam krenuo sve više i više eksperimentirat sa crtanjem. I super mi je to! Graffiti su mi opet postali zanimljivi i mislim da su i moji radovi počeli imat neki novi smisao.

Pored zidova prskaš i platna. Neka izgledaju kao mini grafiti, neka kao isečci na osnovu kojih možeš da naslutiš širi kadar, neka su kao puzle… Rekla bih da se super zabavljaš dok ih radiš? Gde se komotnije osećaš – na zidu ili na platnu?

U poslednje vrijeme platna su mi veliko „otkriće“ i provodim dosta vremena u ateljeu isprobavajući sve moguće šta se može napraviti na tom polju. Trenutno mi je to zabavno i skroz je drugačij pristup nego na zidovima na koje sam naviko. Super je svaki put kad otkrijem nešto novo.


Collecting coins
chez eh

Na Bolu ste ti i Sarme uradili jedan baš zanimljiv rad, kao scena iz CSI: Miami, valjda zbog onih palmi u pozadini. Šta vam je bila inspiracija za taj rad? 

Rad na Bolu je nastao dosta spontano, bez velikih priprema i planiranja. Imali smo neku osnovnu ideju koju smo htjeli napravit, a sve ostalo je dolazilo slučajno, i tako malo po malo, boju po boju, nasto je rad :D SARME je veoma kvalitetan i talentiran rajter i djelimo dosta slična mišljenja i ideje o crtanju pa je uvjek opušteno raditi s njim.

SARME CHEZ Graffiti na gradele 2015 Bol Brac

Imaš li omiljeni grafiti sajt/blog/film/quote? 

stihnaasfaltu.rs  :D

Da ne ostanem dužna za poslednji odgovor, OBAVEZNO čekirajte Chezov Tumblr, Instagram i Fb. Jer lepih boja nikad dosta!