PONOVO RADI FILMSTREET!

Najviše volim leto u Beogradu. Zato što se zimska grayscale paleta zameni karnevalom boja. Zato što se život iz zatvorenih neonskih klimatizovanih prostora preseli na ulicu. Tako asfalt postane pista brejkdensera, podijum mladih violinista i džezera, atelje karikaturista i onih umetnika što sprejevima prave nadrealne pejzaže, galerija, pijac, cirkus, bioskop… Sve je besplatno ili staje u sitniš iz džepova. I svi smo gosti. Namernici ili tek u prolazu.Filmstreet 1

Ugao Kapetan Mišine i Jevremove, očekivana gužva, publika na stolicama, ivičnjacima ili posred kolovoza, na nogama, na prozorima, na terasi Parobroda, filmofili, skitači, šminkeri, komšije, prijatelji i ostali sa etikete koka-kole, projektor, jedno putujuće platno, zamalo zaboravljen film Reality bites, amstel osveženje… Ponovo radi Filmstreet!

Filmstreet 3

17 lokacija, 52 filma, najstariji iz ’44, najmlađi iz ’94, od 18. juna do 29. spetembra, jedino je broj gostiju nesrazmeran broju mesta.

Filmstreet 4

A ove godine ima i ponešto novo. „Pored toga što pravimo Filmstreet, ušli smo u jedan još smeliji projekat. Probaćemo da revitalizujemo sve one zapuštene bioskope u Beogradu. Nadamo se da će 20. Oktobar, Kozara, Jadran…ponovo raditi. Takođe, ove godine smo krenuli u saradnju sa Weekend Media Festivalom i Terraneom iz Hrvatske, tako da pokušavamo da Filmstreet dignemo na još viši nivo i da ga proširimo na ceo region“, obećali su na otvaranju prve festivalske noći. Letnji snovi puni nade. Uzajamno smo zavisni, pa se nadamo zajedno sa njima.

Filmstreet 5

Sledeća stanica Cvetni trg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.