GALERIJA STARIH PATIKA

Razne urbane legende i poneka zatvorska priča ispletene su oko obuće koja se klati na nekoj grani ili banderi. Ali postoji i skejterska tradicija… Iscepane patike, polomljene daske i izlizani točkići skejtova danas uglavnom završavaju na drvetu uz park u kome su se trošili. Kao podsetnik na vratolomije i padove, kao omaž strasti koja prati svaki ekstremni sport, kao svojevrsna galerija starih patika.skejt park na novom beograduTakvo drvo postoji i u skejt parku na Novom Beogradu. Dok ne olista, krase ga patike. Sad ih je već toliko da se mogu videti iz autobusa kad se prelazi Brankov most.

„To je verzija 2.0 jer prvu verziju uklonilo je Gradsko zelenilo. Došli su i isekli sve grane sa patikama“, priča Karlo, jedan od skejtera i vlasnik nekoliko pari patika koje su otišle u nedohvat.

Tradiciju je započeo Kobazz. Pre nekoliko godina video je to u Pragu. Kada je napravljen skejt park kod nas, bacio je prve patike na drvo i na banderu pored parka. A onda su krenuli i ostali. Kažu da tu nema neke preterane filozofije, rade to zato što im je zabavno.

Galerija starih patika, skejt park, novi beograd
Pa bilo da je samo dobar fazon ili pak postoji neka skrivena poruka, svakako je zanimljiv običaj i dobar razlog da malo zastanemo i podignemo pogled sa ekrana mobilnih telefona… A onda ipak škljoc, pa Instagram, pa #shoetree.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.