ROĐENDAN

Ne volim rođendanske grafite. Zato što su naručeni. Zato što su kliše. Svi su pod prozorom i uvek je tu neki Tweety sa poklončićem. Onda se pojavi Jelena Jelačić. I rasturi moje generalizacije. Lokacija, crtež, kvalitet, posvećenost… Sveže i hrabro i lepo i svemirski… Ne znam Minu, al mnogo joj zavidim! :)Mina rodjendan

„Grafit je posvećen mojoj drugarici Mini, a povod izrade je njen rođendan. Proces nastajanja grafita sniman je u svim fazama izrade. A dodate su i čestitke njenih prijatelja i poznanika. U nedostatku vremena pomogle su mi Milja i Mina (broj 2). Njihova pomoć je bila dobrodošla, iako mi je jedna od njih slučajno prsnula sprej u lice, dešava se i to. Prilikom crtanja upoznali su nas malobrojni prolaznici i mnogi vozači tramvaja. Jer crtale smo na Hipodromu. Namerno sam izabrala taj zid, nalazi se na Mininom putu ka nastavnici matematike. Računala sam da će joj to popraviti raspoloženje“, priča Jelena.

Jelena Jelačić
Jelena 2

Ne izgleda tako, ali… Čestitka Mini tek je drugi Jelenin rad. I sve, baš sve je sama radila, bez sugestija, trikova i finih linija iskusne ruke.
„Samo nemoj da odustaneš!“
„Neću! Trudiću se.“
„Onda ćeš biti bolja od svih dečaka!“

Foto: Igor Svetel & Jelena Jelačić